Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Под дејством алкохола учествовали у саобраћајним незгодама

| Бања Лука | Понедељак, 24. јун 2024.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 23.06.2024, лишили су слободе лица В.Б. из Лакташа и М.К. из Мркоњић Града, јер су учествовала у саобраћајним незгодама, а извршеним испитивањем код наведених лица је утврђено присуство алкохола у организму.

Лице В.Б. је управљајући путничким возилом марке „Opel“ учествовало у саобраћајној незгоди слијетањем са коловоза, која се догодила истог дана око 04,00 часа у мјесту Кобатовци, град Лакташи, а извршеним испитивањем на присуство алкохола код наведеног лица је утврђено присуство од 2,26 g/kg алкохола у организму. Лице В.Б. је задобило тјелесне повреде.

Истог дана око 23,15 часова, на регионалном путу Р1 – 2105 у мјесту Кола, град Бањалука лице М.К. је управајући путничким возилом „VWучествовало у саобраћајној незгоди, а извршеним испитивањем на присуство алкохола код наведеног лица је утврђено присуство од 1,83 g/kg.

Полицијска управа Бањалука апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, а посебно на возаче моторних возила да не управљају возилом под дејством алкохола, јер је вожња под утицајем алкохола опасна, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.