Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Осумњичен да је у Лакташима починио два кривична дјела „Тешка крађа"

| Требиње | Понедељак, 24. јун 2024.

Полицијски службеници Полицијскестанице Лакташи, 22.06.2024. године, извршили су криминалистичку обраду лица Д.С. из Лакташа, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Тешка крађа“ и кривично дјело „Тешка крађа“ у вези са чланом 22. Кривичног законика Републике Српске.

Наведено лице се сумњичи да је током ноћи 21/22.06.2024. године употребом физичке снаге и подесног алата дјеловало на врата угоститељског објекта у мјесту Трн, град Лакташи, потом ушло у унутрашњост, којом приликом је из ладице у шанку  отуђило новац у износу од 3.320 КМ. Такође, наведено лице сумњичи се да је да је у протеклих седам дана употребом физичке снаге и подесног алата дјеловало на улазна врата другог угоститељског објекта у Лакташима, са намјером да уђе у унутршањост.

На основу наредбе судије Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, извршен је претрес куће и помоћних објеката, као и возила које користи лице Д.С. којом приликом су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела.

Све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а након комплетирања и документовања предмета, против наведеног лица ће Окружном јавном тужилаштву Бањалука бити достављен извјештај о почињеним кривичним дјелима.