Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током викенда више лица санкционисано због злоупотребе опојне дроге, а током рације пронађена одбачена опојна дрога

| Бања Лука | Понедељак, 24. јун 2024.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањaлука, током викенда лишили су слободе осам лица, због почињених прекшраја из области злоупотребе опојних дрога и једно лице због почињеног кривичног дјела „Омогућавање уживања опојних дрога“.

Лице М.Б. из Кнежева, лишено је слободе 22.06.2024. године у Кнежеву, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Омогућавање уживања опојних дрога“. Наведено лице сумњичи се да је зелену биљну материју која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуану“ дало на уживање лицима из Кнежева.

Код лица О.С. из Бањалуке, пронађене су и одузета двије пвц врећице у којима се налазила зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуану“ и једну пвц врећицу у којој се налазила бијела прашакаста материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „спид“. Извршеним испитивањем на присуство опојних дрога, код лица О.С. је утврђено присуство опојних дрога „амфетамин“ и метадон у организму.

Одређена количина зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуану“ пронађена је код лица М.Ц. из Бањалуке, док је код лица А.С. из Травника пронађена бијела прашакаста материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „спид“.

Лице М.С. из Бањалуке, уочено је како на јавном мјесту конзумира импровизовану цигарету тзв. џоинт у којој се налазила зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуану“, а лице И.Ј. из Бањалуке уочено је како са дисплеја мобилног телефона конзумира бијелу прашкасту материју, а извршеним испитивањем на присуство опојних дрога, код наведеног лица утврђено је присуство опојних дрога „ТХЦ“ и „АМП“.

Такође, лица Д.М. и Б.М. оба из Бањалуке су приликом засутављања и контроле путничких возила којима су управљала одбила да се подвргну испитивању на присуство опојних дрога и лишена су слободе због почињеног прекршаја из члана 220. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

Са циљем одржавања и побољшања стања безбједности, 23.06.2024. године, полицијски слуижбеници Полицијске управе Бањалука су провели оперативно тактичку мјеру и радњу ''Рација'' у једном угоститељском објекту у Бањалуци, којом приликом су лишили слободе лица Е.Б. из Републике Словеније и Б.Ш. из Бањалуке, због почињених прекршаја из члана 24. Закона о јавном реду и миру. Наиме, наведена лица су се оглушила о законито издато наређење полцијских службеника, а оба лица су подвргнута ипитивању на присуство алкохола, којом приликом је код оба лица утврђено присуство од 1,71 г/кг алкохола у организму. Радницима наведеног угоститељског објекта, лицима С.Б. и М.Ђ. оба из Бањалуке је издат прекршајни налог због почињеног прекршаја из члана 25. Закона о јавном реду и миру. Приликом прегледа наведеног угоститељског објекта пронађена је одбачена пвц врећица у којој се налазила одређена количина зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуану“, која је изузета. Током рације лице М.С. из Републике Словеније је уочено како са дисплеја мобилног телефона копнзумира бијелу прашкасту материју која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „кокаин“.

О свему наведеном обавијештен је дежурни судија Основног суда у Бањалуци – Одјељење за прекршаје.